6 patarimai, kaip sumažinti buhalterinių paslaugų kaštus

Mūsų pardavimų vadovė Ieva Vasilevskienė dalijasi 6 patarimais, kaip sumažinti buhalterinių paslaugų kaštus.

  1. Sumuokite komisinių eilutes banko išraše. Taip sumažinsite eilučių kiekį kiekvienoje mėnesio sąskaitoje.
  2. Grupuokite pirkimus ir pardavimus. Pavyzdžiui, su degaline, paštu, kurjerių tarnyba ar kt. pasirašykite sutartis. Taip gausite vieną sąskaitą. Rašydami pardavimus klientui, taip pat siųskite vieną sąskaitą už mėnesio paslaugas vietoj kelių.
  3. Jei esate ne PVM mokėtojas už  facebook, linkedin, google galite mokėti kaip fizinis asmuo ir netraukti į įmonės sąnaudas. Kitu atveju buhalteris turės teikti PVM deklaraciją.
  4. Jei įmonės pardavimų skaičius didesnis nei 20 per mėnesį, sutaupyti galite jungiantis prie buhalterinės programos. Savarankiškai galėsite išrašyti sąskaitas. Taip pat taupysite laiką – nereikės papildomai siųsti pardavimo sąskaitų buhalteriui.
  5. Jei šimtai pardavimo sąskaitų išrašoma automatiškai iš el. parduotuvės, kaštus padės sutaupyti integracija. Reikės vienkartinės investicijos į programavimą ir sąskaitos bus iš karto importuojamos į buhalterinę programą.
  6. Jei atlyginimą išsimokate sau kiekvieną mėnesį pagal civilinę sutartį (kai GPM mokamas iš įmonės sąskaitos), pagalvokite, ar galite mokėti didesnėmis sumomis, bet rečiau. Kiekvieną mokėjimą buhalteris privalo deklaruoti.
Dalintis:

„Buhalterės.lt“ programėlė

  • Valdykite apskaitos dokumentus
  • Susisiekite su buhalteriu
  • Sužinokite svarbiausias mokesčių naujoves